Up
down

Reach Out And Touch Faith, 13 dec 2003– 24 jan 2004

JOHAN THURFJELL
Reach Out And Touch Faith, 13 dec 2003– 24 jan 2004

Vernissage lördag den 13 december, kl. 13-19. Välkomna!

Galleriet har glädjen att presentera Johan Thurfjells första separatutställning i Stockholm.

Drivkraften bakom den nya utställningen har varit tron på att livet har en mening och att ödet leder oss någonstans. I Reach Out And Touch Faith strävar konstnären efter att visualisera sin tro, att konkretisera och omvandla den till verkliga bilder.

Betraktaren bjuds in till konstnärens arbetsbord som står i utställningens centrum. Kring och på bordet har Thurfjell placerat objekt, fotografier och teckningar, varav flera med återkommande motiv som overkligt höga svindlande broar, dramatiska skyar och kontemplativa hav. I verken gestaltar han på ett intuitivt och överraskande sätt sin övertygelse om att livet är en resa med mål och syfte.

Johan Thurfjell arbetar med flera olika tekniker från video till objekt och teckning. Den röda tråden i hans konstnärskap återfinns istället i de ämnen som hans verk alltid berör: minne, historia, tro, hopp, förtröstan och kärlek. Konstnären gick ut Konstfack 2002 och har senast varit aktuell med en separatutställning på 16:1 Gallery i Los Angeles. Han medverkar även i utställningen OM – berättande i svensk samtidskonst på Norrköpings konstmuseum, som pågår t o m 6 jan 2004 och som senare kommer att turnera i Sverige samt internationellt.

För mer information och pressbilder vänligen kontakta galleriet.

Öppet: ons - lör 12-18
OBS: Galleriet har stängt 21 dec 2003 - 6 jan 2004

www.nataliagoldin.com