Up
down

KRISTINA MATOUSCH, action trans action

31 jan – 28 feb 2004

Vernissage lördag den 31 januari, kl. 12-17
Välkomna!

Galleriet har glädjen att presentera Kristina Matouschs första separatutställning i Stockholm.

Den nya utställningen action trans action tränger in i ekonomins mystik och ställer de vanligtvis konsumerande människorna mitt i transaktionen. Vardagliga föremål tillhörande ekonomins domän och laddade med högt symboliskt värde och makt får här en ny fysisk och konceptuell dimension. action trans action berör begrepp som tillhörighet, skillnad, val, kapital och vara.

Den karaktäristiska rörelseprocess som är avhängig ekonomin: aktion- transaktion-flyktighet-rundgång-flöde, finns inbyggt i utställningen. Galleriets golv upptas nästan helt av en skulptur som är baserad på en kassaapparats mynt och sedelfack. Skulpturen omges av symboler vars utseende är resultatet av en estetik byggd på ekonomins premisser, här applicerade på baksidan av ett transparent material.

Kristina Matousch, född 1974, är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon arbetar främst med performance och installationer. Senast har Matousch varit aktuell med en utomhusinstallation Fyra svenskar på Wanås i Skåne samt med perfomance på Moderna museet och Galleri Muu i Helsingfors.

För mer information och pressbilder vänligen kontakta galleriet.

Öppet: ons - lör 12-18
Adress: Svarvargatan 2, Stockholm

Nästa utställning: ANDREAS HAMMAR, 13 mar – 10 apr 2004

Kommande utställningar: BJÖRN KJELLTOFT, ALLEN GRUBESIC