Close this window

MAGASIN 3 PROJEKT - KONST, ARKITEKTUR, DESIGN, KAFÉ.

27 maj - 24 oktober, Djurgårdsbrunn, Stockholm

NY UTSTÄLLNING: VIDEO- OCH FILMPROGRAM, 8 JULI- 29 AUGUSTI
med Janine Antoni, Cosima von Bonin, Chris Burden, Gilbert & George, Siobhán Hapaska, Mona Hatoum, Tony Oursler.

Magasin 3 Projekt fortsätter säsongen med ett fascinerande och unikt video- och filmprogram (fri entré). Vi visar konstnärer som tidigare ställt ut på Magasin 3 Stockholm Konsthall. Denna presentation synliggör kopplingen mellan konsthallen och verksamheten på Djurgårdsbrunn.
I programmet ingår ett flertal verk som aldrig tidigare visats i Sverige, blandat med dokumentärer och klassiker. Vi får se Chris Burdens Shoot, som dokumenterar en legendarisk performance när konstnären skjuts i armen, Hans Ulrich Obrists film om den brittiska konstnärsduon Gilbert & George, ett nytt verk av den irländska konstnären Siobhán Hapaska, en film skapad i Stockholm 2001 av den tyska konstnären Cosima von Bonin, en film om Tony Ourslers föreställning The Influence Machine som ägde rum hösten 2002 på Projekt [Djurgårdsbrunn] samt verk av Janine Antoni och Mona Hatoum.

Mona Hatoum öppnar även en retrospektiv utställning på Magasin 3 Stockholm Konsthall den 9 oktober 2004.
Kommande utställningar på Magasin 3 Projekt: MAUREEN MOOREN & DANIEL VAN DER VELDEN, grafiska formgivare från Amsterdam (2-26 september), BLOCK ARCHITECTURE, Londonbaserad arkitektgrupp (30 september - 24 oktober)
Magasin 3 Projekt [Djurgårdsbrunn] öppnade 27 maj med ny gestaltning och innehåll av internationellt framträdande konstnärer, arkitekter och designers. Den gamla byggnaden har fått en tillfällig fasad med ett samtida arkitektoniskt uttryck av Block Architecture. I trädgården står det gigantiska verket Video Beam Box av konstnären John Bock. Inuti det visas filmer av konstnären under sommaren. Hela projektet har fått en grafisk identitet skapad av den holländska designduon Mooren & van der Velden. Den franska designern Matali Crasset har arbetat med interiören och skapat ett lekfullt kafé i gult och grönt präglat av barndomsminnen.
Magasin 3 Projekt är öppet från 27 maj till oktober, torsdag 12-19, fredag - söndag 12-18. Fri entré.
Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 68, Stockholm. Buss: 69, mot Blockhusudden, hpl. Djurgårdsbrunn.
Tel: 08 661 54 80. E-post: [email protected]
http://www.magasin3.com/projekt


http://www.magasin3.se

Close this window